Παγκόσμια Ημέρα για τη νόσο Αλτσχάιμερ

Το ενδιαφέρον των Σερραίων απέσπασαν οι εκδηλώσεις, με αφορμή τον εορτασμό του Παγκόσμιου μήνα για την Άνοια/Alzheimer, που διοργάνωσε χθες στην πλατεία Ελευθερίας ο Σύλλογος Οικογενειών, Φροντιστών, Φίλων Ψυχικής Υγείας Ν. Σερρών.
Κατά τη διάρκεια της ημέρας διεξήχθησαν ενδιαφέρουσες και χρήσιμες δράσεις, όπως υπαίθρια δρώμενα με διανομή φυλλαδίων και κονκάρδων, διενέργεια αυστηρά ανώνυμων ερωτηματολογίων, που σχετιζόταν με την Άνοια και το Alzheimer, μουσικοχορευτικό δρώμενο, γωνιά παραμυθιού και γυμναστικής.
Παράλληλα γινόταν έγγραφη αποτύπωση συναισθημάτων για την Άνοια καθώς και προβολή βίντεο.
Η αυλαία των εκδηλώσεων «έπεσε» , με την παρέλαση της μπάντας των “Paranoue”, που ξεσήκωσε το κέντρο της πόλης.
Στις εκδηλώσεις παρευρέθηκε και η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Σερρών (Κ.Ε.ΔΗ.Σ.) κ. Χρυσάνθη Παλάζη- Τσοχατζίδη, η οποία συνεχάρη την πρόεδρο του Σ.Ο.Φ.Φ.Ψ.Υ
κ. Ελένη Νομίδου για την όλη διοργάνωση και τις ετήσιες δράσεις που πραγματοποιεί ο Σύλλογος τόσο για τους ασθενείς όσο και για τους φροντιστές. Η κ. Παλάζη ενημερώθηκε για το σημαντικό έργο που επιτελεί ο σύλλογος και δήλωσε την έμπρακτη συμπαράσταση της δημοτικής αρχής, του δημάρχου Σερρών κ. Αλέξανδρου Χρυσάφη και της Κ.Ε.ΔΗ.Σ. σε οποιαδήποτε περίοδο αυτή απαιτηθεί.

Μοιραστείτε:

Περισσότερα

Σχετικά Νέα