Εκδήλωση – Αφιέρωμα στην Θράκη

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση – αφιέρωμα στην Θράκη που συνδιοργάνωσαν η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Σερρών (Κ.Ε.ΔΗ.Σ.) και η Θρακική Εστία Ν. Σερρών, το βράδυ της Κυριακής στο δημοτικό θερινό θέατρο και σήμανε την έναρξη λειτουργίας των πολιτιστικών συλλόγων μετά από τη συμπλήρωση σχεδόν δύο ετών απραξίας, λόγω της πανδημίας του Covid 19.
Την έναρξη της ξεχωριστής αυτής βραδιάς κήρυξε η πρόεδρος της Θρακικής Εστίας κ. Ανθούλα Ευσταθοπούλου, η οποία ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Σερρών κ. Αλέξανδρο Χρυσάφη για την ουσιαστική βοήθεια που προσέφερε στους συλλόγους την περίοδο της πανδημίας του Covid 19. Παράλληλα ευχαρίστησε την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Σερρών (Κ.Ε.ΔΗ.Σ.) και την πρόεδρό της κ. Χρυσάνθη Παλάζη Τσοχατζίδη για την άριστη συνεργασία της με τους πολιτιστικούς συλλόγους καθώς και το ενδιαφέρον που επιδεικνύει για την αντιμετώπιση των προβλημάτων τους.
Η κ. Ευσταθοπούλου βράβευσε την Κ.Ε.ΔΗ.Σ. για την ουσιαστική συμβολή της στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης και χάρισε στην πρόεδρό της κ. Χρυσάνθη Παλάζη- Τσοχατζίδη μια παραδοσιακή θρακιώτικη ποδιά , που από σήμερα κοσμεί το γραφείο της.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι στη συμβολή των Θρακών στον νεότερο ελληνικό βίο, αναφέρθηκε η φιλόλογος και μέλος της Θ.Ε.Ν.Σ. Γεωργιάδου Φωτεινή, ενώ τραγούδησε η χορωδία της Θρακικής Εστίας με χοράρχη την κα Στέλλα Βλαχοπούλου. Ακολούθησε συναυλία από το μουσικό σχήμα ΘΡΑΚΟΜΕΛΟ και τους Νίκο Ζαπάρτα και Χρήστο Κουρουδή από τον Έβρο, οι οποίοι ξεσήκωσαν το κοινό που βρέθηκε στην εκδήλωση.
Την όμορφη βραδιά με τα Θρακιώτικα ακούσματα παρουσίασε η δημοσιογράφος Φανή Ασπογαλή.
Τέλος να τονισθεί ότι τηρήθηκαν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τα μέτρα προστασίας από την επιδημία του Covid 19.

Μοιραστείτε:

Περισσότερα

Σχετικά Νέα