εκδήλωση

Μια αγκαλιά για την “3η e-λικία”

Το ενδιαφέρον των ανθρώπων της  Τρίτης Ηλικίας κι όχι μόνο απέσπασε η παρουσίαση του ντοκιμαντέρ του έργου «Μια αγκαλιά για την Τρίτη e-λικία», το οποίο προβλήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Σερρών (Κ.Ε.ΔΗ.Σ.).

 

Η μη κερδοσκοπική οργάνωση People Behind σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Σερρών (Κ.Ε.ΔΗ.Σ) και τον Σύλλογο Οικογενειών και Φίλων για την Ψυχική Υγεία και τη Νόσο Αλτσχάιμερ (ΣΟΦΨΥ) Ν. Σερρών, πραγματοποίησαν ανοιχτή εκδήλωση με θέμα το δικαίωμα στην ισότιμη πρόσβαση στον ψηφιακό κόσμο για τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας.

Η πρόεδρος της Κ.Ε.ΔΗ.Σ. κ. Χρυσάνθη Παλάζη – Τσοχατζίδη καλωσόρισε τις υπεύθυνες του προγράμματος καθώς και τους Σερραίους που παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα όσα παρουσιάστηκαν δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι σκοπός της δημοτικής αρχής του κ. Αλέξανδρου Χρυσάφη είναι η συνεχής ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για τα δικαιώματα των ατόμων άνω των 65 ετών.

Οι συνιδρύτριες της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης People Behind κ.κ. Μαρία Αστερίου και Μαρία Ηλιοπούλου  αναφέρθηκαν στη σπουδαιότητα της εκδήλωσης για τους ανθρώπους της Τρίτης Ηλικίας, οι οποίοι καθημερινά καλούνται να εξυπηρετηθούν μέσω του Διαδικτύου.

Το έργο «Μια αγκαλιά για την Τρίτη e-λικία» υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active Citizens Fund, με φορέα υλοποίησης την ΑΜΚΕ InterMediaKT και εταίρο την μη κερδοσκοπική οργάνωση People Behind και στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

 

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το τρέιλερ του ντοκιμαντέρ εδώ: https://youtu.be/jXt-4hPvB-0

Μπορείτε να κατεβάστε την εφαρμογή εδώ https://play.google.com/store/apps/details…

Μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για το έργο «Μια αγκαλιά για την Τρίτη e-λικία» εδώ: www.hug65plus.gr

Μοιραστείτε:

Περισσότερα

Σχετικά Νέα