Το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης «Πινακοθήκη Κωνσταντίνος Ξενάκης» επισκέφτηκαν νέοι επιχειρηματίες από Σερβία, Ρουμανία, Μολδαβία και Βουλγαρία

Τις εντυπώσεις των επιχειρηματιών από τη Σερβία, Ρουμανία, Μολδαβία και Βουλγαρία απέσπασε το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης «Πινακοθήκη Κωνσταντίνος Ξενάκης», κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους στο Νομό Σερρών.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι τους  επιχειρηματίες φιλοξενεί ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άνω Βροντούς «Η Συνάντηση» από τις 27 Αυγούστου στο Νομό Σερρών, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+, 2023-1-EL02-KA153-YOU-000132282 του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ) με τίτλο «Περιβαλλοντική – Πολιτιστική Επιχειρηματικότητα». Το πρόγραμμα αποσκοπεί στη συμμετοχή των πολιτών της Ευρώπης, σε μια επιχειρηματική πρωτοβουλία με στόχο την ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών, καθώς και την ανάπτυξη συνεργασιών αναφορικά με τις δράσεις των επιτυχημένων Περιβαλλοντικών και Πολιτιστικών επιχειρήσεων.

Οι νέοι επιχειρηματίες ξεναγήθηκαν στους χώρους της Πινακοθήκης , ενημερώθηκαν για το έργο του εικαστικού Κωνσταντίνου Ξενάκη καθώς και τη λειτουργία του Μουσείου.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον εκδήλωσαν και για το κτήριο που φιλοξενείται η Πινακοθήκη, το οποίο είναι σχεδόν μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης με τη χρήση της γεωθερμίας και φιλική σε ΑμεΑ, με ιδιαίτερες προβλέψεις φυσικής και αντιληπτικής προσβασιμότητας, όπως απτικά εκθέματα, ηχητική πρόσβαση σε κείμενα μέσω QR codes, βίντεο με προσθήκη υποτίτλων και ελληνική νοηματική γλώσσα.

Μοιραστείτε:

Περισσότερα

Σχετικά Νέα