Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα ERASMUS+

 

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η επίσκεψη στις Σέρρες 22 εταίρων από την Γαλλία, Εσθονία, Ιταλία, Ρουμανία και Τουρκία, στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS +  με θέμα: «Improving Municipal Services in the Field of Culture, Art, Sports for People with Disabilities”, 2021-1- EL01- KA220- ADU -00002640».

Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Σερρών (Κ.Ε.ΔΗ.Σ.) ανέλαβε τη διοργάνωση φιλοξενίας των εταίρων του Προγράμματος ERASMUS + κατά το χρονικό διάστημα από 01/12/2023 έως 08/12/2023. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που αφορά στην εκπαίδευση, την κατάρτιση, στη νεολαία και στον αθλητισμό, με στόχο την ενίσχυση των δεξιοτήτων και της απασχόλησης, καθώς και στον εκσυγχρονισμό των συστημάτων εκπαίδευσης, κατάρτισης και νεολαίας, σε όλους τους τομείς της Δια Βίου Μάθησης (Ανώτατη Εκπαίδευση, Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση, Εκπαίδευση Ενηλίκων, Σχολική Εκπαίδευση, δραστηριότητες νεολαίας, κτλ).

Εντωμεταξύ από τις 4 έως τις 8 Δεκεμβρίου 2023 στις Σέρρες, στο πλαίσιο του προγράμματος ολοκληρώθηκαν με επιτυχία και οι εργασίες του 6ου Διακρατικού Σεμιναρίου με αντικείμενο: «European Municipalities Cooperation Portal». Στο σεμινάριο, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Κ.Ε.ΔΗ.Σ. συμμετείχαν στελέχη από όλους τους εταίρους. Το απόγευμα της 7ης Δεκεμβρίου έλαβε χώρα το ανοιχτό σεμινάριο δια ζώσης αλλά και διαδικτυακό (το multiplier event του έργου), στο οποίο συμμετείχαν οι διακρατικοί εταίροι αλλά και τοπικοί φορείς, που ασχολούνται με ΑΜΕΑ ή/και με αθλητικές και πολιτιστικές δράσεις.

 Κατά τη διάρκεια των εργασιών παρουσιάστηκε η Πύλη που ετοιμάζει η Κ.Ε.ΔΗ.Σ. καθώς και δόθηκαν αναλυτικές οδηγίες για το πώς θα μπορούν οι εταίροι να τη λειτουργούν και να την ενημερώνουν. Παράλληλα συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τα επόμενα βήματα συνεργασίας, μετά τη λήξη του έργου και η αξιολόγηση της μέχρι και σήμερα πορείας του. Επίσης κατά τη διάρκεια της παραμονής των εταίρων στις Σέρρες πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις σε κοινωνικούς φορείς, δομές ΑΜΕΑ και σε πολιτιστικές δομές.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι ο πρόγραμμα Erasmus+ , η διάρκεια του οποίου ήταν 24 μήνες, δομείται σε τρεις βασικές δράσεις οι οποίες είναι:

1)    Βασική Δράση 1 (KA1): Κινητικότητα των ατόμων

2)    Βασική Δράση 2 (ΚΑ2): Συνεργασία για την καινοτομία και την ανταλλαγή καλών πρακτικών

3)    Βασική Δράση 3 (KA3): Ενίσχυση σε θέματα μεταρρυθμίσεων πολιτικής

Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών είναι η Εθνική Μονάδα Συντονισμού του προγράμματος Erasmus+.

Εταίροι της Κ.Ε.ΔΗ.Σ. στο εγκεκριμένο αυτό σχέδιο είναι οι:

  • Parnu City Governement  (Εσθονία)
  • Clubul Scolar Sportiv TG (Ρουμανία)
  • Kizil Elma Aps (Ιταλία)
  • European Development and Change Association (Τουρκία)
  • Commune d Oletta (Γαλλία)                                                    

Πρόκειται για εταίρους, οι οποίοι είναι οργανισμοί με κοινά χαρακτηριστικά και σημαντική εμπειρία ως προς τα προγράμματα και τις δράσεις που υλοποιούν, γεγονός που θα προσδώσει σημαντική προστιθέμενη αξία στο έργο. Οι δράσεις του σχεδίου περιλάμβαναν εκπαίδευση εκπαιδευτών, δημιουργία portal, ανάπτυξη μαθημάτων, ενέργειες διάχυσης και ανταλλαγής τεχνογνωσίας, διαχείριση και αξιολόγηση όλου του έργου.

Για την Κοινωφελή Επιχείρηση τα αποτελέσματα του Σχεδίου ήταν πολλαπλά. Πιο συγκεκριμένα αναβαθμίστηκαν οι δεξιότητες και οι γνώσεις του προσωπικού και των συνεργατών της, ενισχύθηκε η εξωστρέφεια της επιχείρησης, ενώ κατέστη εφικτή η συμμετοχή ακόμη περισσότερων Ατόμων με Αναπηρία στις δομές της Κ.Ε.ΔΗ.Σ. (ΚΔΑΠ ΜΕΑ, ΑΡΤΙΟ, Γυμναστήριο Ενηλίκων, Σχολή Χορού) και στις πολιτιστικές και αθλητικές της δράσεις.

 

Μοιραστείτε:

Περισσότερα

Σχετικά Νέα