Ο Δήμος Σερρών στην Αμφικτυονία Αρχαίων Ελληνικών πόλεων

H προώθηση του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού, η όσο το δυνατόν καλύτερη οργάνωση του πολιτισμού σε τοπικό επίπεδο, η διάδοση της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας μας σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο αποτελούν την βασική επιδίωξη της Αμφικτυονίας Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων.

Η ιδρυτική διακήρυξη υπεγράφη στη Θεσσαλονίκη ( Μάιος 2016). Τον Δήμο Σερρών εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης – Αγροτικής Οικονομίας και Τουρισμού  Παναγιώτης Γρηγοριάδης.

Όπως αναφέρεται στη διακήρυξη μεταξύ άλλων:
– Θα ανταλλάσσεται τεχνογνωσία.
– Θα προωθείται η συνεργασία με Διεθνείς Οργανισμούς.
-Θα υλοποιούνται δράσεις εδαφικής συνεργασίας μεταξύ των μελών της με ή και χωρίς την οικονομική συνεισφορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
– Θα υπάρχει συνεργασία με Διεθνείς Αυτοδιοικητικούς και Μη Οργανισμούς και ειδικά με την UNESCO, με επιστημονικούς φορείς, ιδρύματα και με τους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
– Θα ανταλλάσσονται πληροφορίες και εμπειρίες σε θέματα πολιτισμού.
– Θα προβάλλεται και θα αξιοποιείται η αρχαία πολιτισμική φιλοσοφία και παράδοση.
Μέλη της Αμφικτυονίας είναι υπουργεία, περιφέρειες, δήμοι και φορείς, ενώ την «αιγίδα» του θεσμού έχουν το υπουργείο Εσωτερικών, η Ένωση Περιφερειών και η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας. Για τους Δήμους που διαθέτουν πλούσια ιστορία και σημαντική πολιτιστική παράδοση, όπως ο Δήμος Σερρών, ο πολιτισμός μπορεί να προάγει τον τουρισμό, να αναζωογονήσει την τοπική οικονομία και την σερραϊκή κοινωνία.

Μοιραστείτε:

Περισσότερα

Σχετικά Νέα