Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στις Σέρρες (3/3/2017)

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος επισκέφτηκε την πόλη των Σερρών την Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017 μετά από πρόσκληση του Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ.Θεολόγου στο πλαίσιο των λατρευτικών εκδηλώσεων Θεοδώρεια 2017.
Τον Πρόεδρο υποδέχτηκαν στον Ιερό Καθεδρικό Ναό των Αγίων Θεοδώρων όπου παρακολούθησε τον Πολυαρχιερατικό Εσπερινό, οι θρησκευτικές, πολιτικές και στρατιωτικές αρχές του τόπου.

Ο Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης Θεολόγος απένειμε στον Πρόεδρο την ανώτατη τιμητική διάκριση της Ιεράς Μητρόπολης Σερρών και Νιγρίτης, τον χρυσό  σταυρό μετά αστέρος του Αγίου Νεομάρτυρα Νικήτα του Νέου καθώς και  αντίγραφο της εικόνας της Θεοτόκου της Οδηγήτριας, που φυλάσσεται στο Κειμηλειαρχείο της Μητροπόλεως.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, μετά το τέλος του Πανηγυρικού Αρχιερατικού Εσπερινού ζήτησαν την επιστροφή των ιστορικών κειμηλίων που εκλάπησαν από τους Βόρειους γείτονές μας πριν από 100 χρόνια .
Στην συνέχεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφτηκε το Διοικητήριο όπου το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σερρών με απόφασή του τον ανακήρυξε επίτιμο Δημότη Σερρών και ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης του απένειμε το Χρυσό Κλειδί της πόλης.
Ο Δήμαρχος Σερρών κατά την προσφώνησή του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής:
“Θεωρούμε την επίσκεψη σας στον ακριτικό προμαχώνα της χώρας ,στις Σέρρες , όχι εθιμοτυπική αλλά μεστή εθνικών νοημάτων και συμβολισμών . Είναι έμπρακτη απόδειξη του ενδιαφέροντός σας για τα ζητήματα ιστορίας των πολύπαθων παραμεθόριων περιοχών του έθνους . Η φωνή σας εξοχότατε , είναι η φωνή της συνείδησης του ελληνικού λαού . Στο ύπατο λειτούργημά σας ενσαρκώνετε και τη δική μας ακριτική Σερραϊκή Μακεδονική φωνή”.

«Η πορεία της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και μάλιστα στον σκληρό πυρήνα της, την Ευρωζώνη, είναι αδιαπραγμάτευτη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος ταυτόχρονα έστειλε μήνυμα στα Σκόπια, δηλώνοντας: «όσο επιμένουν στην παραχάραξη της ιστορίας και διεκδικούν ονόματα που αποπνέουν αλυτρωτισμό δεν μπορούν να έχουν οποιαδήποτε ευρωπαϊκή προοπτική».

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας βρέθηκε στο δημοτικό θέατρο «ΑΣΤΕΡΙΑ» όπου παρακολούθησε την εκδήλωση της Ιεράς Μητρόπολης Σερρών και Νιγρίτης με τίτλο “Λήθης Αναίρεσις”, εκδήλωση που αφορούσε την Επέτειο των 100 ετών από την αρπαγή των Ιερών κειμηλίων της Εκκλησίας των Σερρών.
Η επίσκεψη του Προέδρου ολοκληρώθηκε με δείπνο που παράθεσε ο Δήμος Σερρών προς τιμή του, σε γνωστό κέντρο του Αγίου Ιωάννη.

 

 

Μοιραστείτε:

Περισσότερα

Σχετικά Νέα