1o Βραβείο για μαθητές του 13ου Δημοτικού Σχολείου σε διαγωνισμό τεχνολογικών δεξιοτήτων

Σπουδαία τιμητική διάκριση για τους μαθητές της Έ Τάξης  του 13ου Δημ. Σχολείου Σερρών καθώς κέρδισαν το 1ο Βραβείο στον Σχολικό Διαγωνισμό Coding που διοργάνωσε η Samsung  Electronics  Hellas σε συνεργασία με το British Council.
Στην ομάδα συμμετείχαν οι μαθητές της Ε΄ τάξης του Κινηματογραφικού  Εργαστηρίου, Τάσος Γρούνας, Θανάσης Κρικέλης,  Θοδωρής Ράμναλης,   Δήμητρα  Σιβρίδη,  Κωνσταντίνος Στεφανίδης με τον  δάσκαλός τους Λατίνη Ανδρέα που είχε την ιδέα και τον συντονισμό της προσπάθειας των μαθητών.  

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν 21 ομάδες από δημοτικά και Γυμνάσια της χώρας αποτελούμενες από 2 έως 5 μαθητές. Συγκεκριμένα παρουσίασαν τις ιδέες τους για τη δημιουργία μίας εφαρμογής ή μίας ιστοσελίδας που δίνει λύση σε ένα καθημερινό σχολικό τους πρόβλημα.
Οι μαθητές των 10 καλύτερων ομάδων παρουσίασαν τις εφαρμογές τους σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 25 Μαΐου 2017 στο  INNOVATHENS στην Τεχνόπολη  στο Γκάζι.
Η ομάδα του 13ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών ανέπτυξε την εφαρμογή “Help Friend” , όπου καταγράφουν τα συναισθήματά τους με σκοπό την αντιμετώπιση των προβλημάτων, έχοντας ως στόχο  να φέρουν κοντά τους μαθητές, μιλώντας στη ουσία για τα θέματα που τους προβληματίζουν . Το ερωτηματολόγιο της εφαρμογής ήταν  μεταφρασμένο στην αραβική και κουρδική γλώσσα για να χρησιμοποιηθεί και από τα 35 προσφυγόπουλα που φοιτούν στο σχολείο.
Το έπαθλο του διαγωνισμού ήταν τεχνολογικός εξοπλισμός Samsung αξίας 3.000€ για το σχολείο, καθώς και ένα Samsung tablet για κάθε μαθητή και τον εκπαιδευτικό της νικήτριας ομάδας.
Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι οι μαθητές του 13ου Δημοτικού σχολείου Σερρών πέτυχαν και άλλες σημαντικές διακρίσεις. Συγκεκριμένα το κινηματογραφικό εργαστήρι   του  13ου  δημοτικού σχολείου  Σερρών  κατά τη σχολική  χρονιά  2016-2017 βραβεύτηκε τον Δεκέμβριο 2016  με το  1ο   βραβείο  στον 4ο  μαθητικό  διαγωνισμό  «Λέμε όχι στον σχολικό και διαδικτυακό εκφοβισμό» μεταξύ  125  δημοτικών και  γυμνασίων  όλης  της  χώρας  .
Τον Μάρτιο 2017 κέρδισε το  1ο βραβείο  στο 9o  διεθνές  φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Λάρισας ARTFOOLS. Το κινηματογραφικό εργαστήρι κατέκτησε  την 1η θέση με  την ταινία του  «Σαν τα  χελιδόνια». Το σενάριο της  ταινίας  βασίστηκε  στο  βιβλίο της  κ. Ελένης Κατσαμά με τον ομώνυμο τίτλο.

Μοιραστείτε:

Περισσότερα

Σχετικά Νέα