Επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλου στον Τύμβο Καστά – «Οι ανασκαφές πρέπει να συνεχιστούν το συντομότερο δυνατό»

   

 «Οι ανασκαφές πρέπει να συνεχιστούν το συντομότερο δυνατό» δήλωσε από τον Τύμβο Καστά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος τον Οκτώβριο του 2017 στο πλαίσιο περιοδείας του στον Δήμο Αμφίπολης. Ο κ. Παυλόπουλος είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στο μνημείο και να δει από κοντά τα σπουδαία αρχαιολογικά ευρήματα που έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη.

 

  Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε στην δήλωσή του: «Αισθάνομαι μεγάλη τιμή αλλά και πραγματική συγκίνηση ευρισκόμενος σε αυτόν τον τόπο, εδώ που συντελείται μία από τις μεγαλύτερες ανασκαφές των τελευταίων χρόνων. Ήδη η αρχαιολογική σκαπάνη έχει φέρει στο φως θησαυρούς τεράστιας αισθητικής αξίας κι είναι βέβαιο ότι όταν θα συνεχίσει η σκαπάνη θα φέρει ακόμη περισσότερα στοιχεία. Κι αυτό θα μας οδηγήσει να δούμε τι σημαίνει αυτό το μνημείο. Είναι βέβαιο, επίσης, ότι θα μας οδηγήσει να δούμε την ιστορία του Μακεδονικού βασιλείου. Επίσης, θα μας δώσει ακόμη περισσότερα τεκμήρια, για την ήδη απολύτως , βεβαίως, τεκμηριωμένη, ελληνικότητα της Μακεδονίας. Απλώς θα είναι κάτι πολύ σημαντικό, κάτι το οποίο δίνει απάντηση στους παραχαράκτες της ιστορίας. Όπως είπα πριν ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει ότι πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες ανασκαφές των τελευταίων χρόνων. Αυτό το αποδεικνύουν μαρτυρίες της ελληνικής αλλά και της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας. Οι ανασκαφές πρέπει να αρχίσουν το συντομότερο δυνατό. Ορθότερα πρέπει να συνεχιστούν το συντομότερο δυνατό. Και πρέπει να εμπιστευθούμε προς αυτή την κατεύθυνση την ελληνική και διεθνή αρχαιολογική κοινότητα. Έχει αποδείξει ότι έχει και τη γνώση και την εμπειρία, αρκεί να δει κανείς τι έχει συμβεί μέχρι τώρα. Μόνο που έως ότου η κοινότητα και οι αρμόδιοι βγάλουν τα συμπεράσματά τους είναι καλό να μην μιλάμε πολύ και κυρίως να μην μιλούμε αναρμοδίως και κατά το δοκούν».

 

Μοιραστείτε:

Περισσότερα

Σχετικά Νέα