H ΔΕΥΑΣ στο ανακαινισμένο κτήριο του πρώην Ορφανοτροφείου Θηλέων Σερρών

Στο ανακαινισμένο κτήριο του πρώην Ορφανοτροφείου Θηλέων Σερρών, στην οδό Βενιζέλου 139, στεγάζεται πλέον η ΔΕΥΑΣ .
Η νέα στέγη της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Σερρών εγκαινιάστηκε το πρωί της Κυριακής 23 Φεβρουαρίου 2014. Την κορδέλα των εγκαινίων έκοψε ο δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης, έχοντας δίπλα τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΣ Θεόδωρο Αραμπατζή. Τα εγκαίνια τέλεσε ο Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης Θεολόγος. 

Ο δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης ανέφερε μεταξύ άλλων: «Με χαρά, ικανοποίηση και υπερηφάνεια εγκαινιάζουμε σήμερα το πρώην Ορφανοτροφείο Θηλέων, τη νέα στέγη της ΔΕΥΑΣ. Ένα κτήριο, περιουσία του Νομικού Προσώπου (ΟΠΑΚΠΑ) του Δήμου το οποίο στην κυριολεξία κατέρρεε, σήμερα λάμπει, ακτινοβολεί, έχει μετατραπεί σε κόσμημα για την πόλη. Ήταν μία σωστή απόφαση. Τολμήσαμε, προχωρήσαμε και δικαιωθήκαμε. Η ανακαίνιση του κτηρίου χρηματοδοτήθηκε με 1.000.000 Ευρώ από το «Επιχειρησιακό πρόγραμμα Περιβάλλον-Αειφόρος Ανάπτυξη» (ΕΠΠΕΡΑΑ) του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (Υ.ΠΕ.Κ.Α).
Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ Θεόδωρος Αραμπατζής τόνισε ότι: «Η πόλη και η ΔΕΥΑΣ απέκτησε ένα στολίδι μέσα στο πράσινο, σε ένα κτήριο που μαράζωνε».
Η ΔΕΥΑΣ όπως τονίστηκε απαλλάχτηκε από ενοίκια ύψους 45.000€ το χρόνο, ενώ παράλληλα αποσυμφορείται το κέντρο της πόλης.

 

Μοιραστείτε:

Περισσότερα

Σχετικά Νέα