Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η «1η Συνάντηση Χορωδιών Θρησκευτικής Μουσικής» (Video)

Εντυπωσιακή ήταν η προσέλευση των Σερραίων στην 1η «Συνάντηση Χορωδιών Θρησκευτικής Μουσικής». Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. «ΑΣΤΕΡΙΑ», της πόλης των Σερρών, δόθηκε η υπόσχεση από τους διοργανωτές , την Ιερά Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτης πως στόχος αποτελεί η εν λόγω εκδήλωση να γίνει θεσμός που θα προάγει τον πολιτισμό και την θρησκευτική μουσική παιδεία αυτού του τόπου και όχι μόνο καθώς μπορούν να συμμετάσχουν και σχήματα από όλη την Ελλάδα.

Φορείς του τόπου , νέοι και ηλικιωμένοι αγκάλιασαν αυτή την πρώτη Συνάντηση Χορωδιών Θρησκευτικής Μουσικής το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017.
Συνδιοργανωτής της εκδήλωσης ο Δήμος Σερρών και η Κοινωφελής Επιχείρηση (Κ.Ε.ΔΗ.Σ.)
Συμμετείχαν την 1η ημέρα με την σειρά εμφάνισης:
1. ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ – ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΣΕΡΡΩΝ ΚΑΙ ΝΙΓΡΙΤΗΣ
2. ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΧΟΡΩΔΙΑ “ΙΩΑΣΑΦ Ο ΔΙΟΝΥΣΙΑΤΗΣ”
3. ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΘΡΑΚΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ
Συμμετείχαν την 2η ημέρα με την σειρά εμφάνισης:
1. ΧΟΡΩΔΙΑ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΕΡΡΩΝ
2. ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΣ ΧΟΡΟΣ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
3. ΧΟΡΩΔΙΑ ΝΕΩΝ “ΑΓΓΕΛΩΝ ΦΩΝΕΣ” ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΣΕΡΡΩΝ ΚΑΙ ΝΙΓΡΙΤΗΣ

Αμέσως μετά το τέλος της εκδήλωσης ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης δήλωσε: «Το 1ο Φεστιβάλ Χορωδιών Βυζαντινής Μουσικής, στέφθηκε με επιτυχία. Οι χορωδίες ήταν καταπληκτικές. Γαλήνεψαν την ψυχή μας και μας έβαλαν στο πνεύμα των Χριστουγέννων με τον καλύτερο τρόπο. Η συνεργασία της Ιεράς Μητροπόλεως Σερρών και Νιγρίτης με τον Δήμο Σερρών, έφερε πολύ καλούς καρπούς, με αποτέλεσμα να καθιερώσουμε ως θεσμό πλέον το Φεστιβάλ Χορωδιών Βυζαντινής Μουσικής. Θέλω να συγχαρώ όλους όσοι εργάστηκαν για την πραγματοποίηση αυτού του θεσμού.»

Ο Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγος εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του για τη διοργάνωση: «Οι χορωδίες μας χάρισαν ανεπανάληπτες στιγμές, όμορφες αφορμές για να αισθανθούμε και να ζήσουμε το μήνυμα των Χριστουγέννων, που είναι μήνυμα χαράς, μήνυμα ελπίδας και δυνάμεως. Ευχαριστώ και πάλι το Δήμο Σερρών, διότι θέλησε να συμπορευτούμε σε αυτό το όραμα και σε αυτή την προσπάθεια και νομίζω ότι το αποτέλεσμα μας δικαίωσε και μας ικανοποιεί σε όλους μας και πρωτίστως τον λαό μας. Αξίζει να τονίσουμε πως η παρουσία του κόσμου και χθες και σήμερα έστειλε το μήνυμα ωστε η συγκεκριμένη εκδήλωση να γίνει θεσμός.»

Μοιραστείτε:

Περισσότερα

Σχετικά Νέα