21η Γιορτή Ρυζιού στον Προβατά

Την τιμητική τους είχαν τα ρυζόγαλα και οι ρυζόπιτες στην 21η Γιορτή Ρυζιού, που πραγματοποιήθηκε στον Προβατά, παρουσία κόσμου και τοπικών φορέων.   Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων παρουσιάσθηκαν παραδοσιακά εδέσματα με κύριο συστατικό το ρύζι , μαγειρεμένα με μεράκι από τις Γυναίκες του χωριού, ενώ διεξήχθη φεστιβάλ γαστρονομίας με τη συμμετοχή των συλλόγων γυναικών Προβατά και Καλών Δένδρων.

Στη συνέχεια η  Γεσθημανή Μπερμπέρη μίλησε για το βιβλίο της: «Ποιος άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου», από τις εκδόσεις Αποστακτήριο, το οποίο παρουσίασαν η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Σερρών (Κ.Ε.ΔΗ.Σ.) κ. Χρυσάνθη Παλάζη – Τσοχατζίδη, η ραδιοφωνική παραγωγός και βραβευμένη συγγραφέας, Μαρκέλλα Μικέλη και η φιλόλογος και ποιήτρια Διονυσία Ζήκα.

Στις εκδηλώσεις παρευρέθηκαν οι βουλευτές της Ν.Δ. κ.κ. Τάσος Χατζηβασιλείου και Θεόφιλος Λεονταρίδης, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Παναγιώτης Σπυρόπουλος, ο δήμαρχος Σερρών κ. Αλέξανδρος Χρυσάφης,  η αντιδήμαρχος Σερρών κ. Σωτηρία Πάνου και η επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης, δημοτική σύμβουλος κ. Αριάδνη Παπαφωτίου.

 

Οικοδεσπότες της 21ης Γιορτής Ρυζιού, η οποία και αποτελεί πλέον θεσμό για τον τόπο μας ήταν  η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Σερρών (Κ.Ε.ΔΗ.Σ.), ο Σύλλογος Γυναικών «ΟΙ ΑΜΑΖΟΝΕΣ» και η Κοινότητα Προβατά.

Μοιραστείτε:

Περισσότερα

Σχετικά Νέα